Sektionschef Intern service

  • Internship
  • Malmö, Skåne County, Sweden
  • TBD USD / Year
  • Malmö stad profile




  • Job applications may no longer being accepted for this opportunity.


Malmö stad

Publicerad 17 augusti 2022

Publicerad: 17 augusti 2022

Arbetsuppgifter

Intern service inom Kommuntjänster är en enhet som på marknadsmässiga villkor säljer tjänster internt till Malmö stads förvaltningar. Intern service ansvarar bl.a. för Intern kundservice, reception och konferens, kontorsservice, distribution, städkoordinering samt direktupphandlingssupport. Enheten består av ca 60 tillsvidareanställda medarbetare och tre sektionschefer fördelade på sju verksamheter. En av dessa sektioner har idag en vakant chefstjänst som ska tillsättas.

Sektion Administrativa supporttjänster.

Sektionen som söker ny chef inbegriper supporttjänster som övriga förvaltningar köper vid behov av t.ex. direktupphandling, inköp, städkoordinering. Uppdraget som chef för sektionen innebär personalansvar och arbetsmiljöansvar för i skrivande stund 6 personer samt verksamhets- och budgetansvar.

Sektionen är idag uppdelad på två verksamheter.

  • Städsupport som koordinerar, kontrollerar och följer upp lokalvård som utförs av externa leverantörer utifrån stadens ramavtal.
  • Direktupphandlingssupport som stödjer stadens medarbetare med utbildningar, support och genomförande av direktupphandlingar och i viss mån icke kommunövergripande upphandlingar. Verksamheten är i starten av en förändringsresa, där vi vill kunna ta ett större ansvar inom staden gällande direktupphandlingar och icke kommunövergripande upphandlingar.

Båda verksamheterna har och är beroende av ett tätt samarbete med Malmö stads upphandlingsenhet.

Utöver ovanstående kommer du som chef även att ansvara för att skapa nya och vårda befintliga beställarrelationer. Malmö stad och Serviceförvaltningen befinner sig i en förändringsprocess vilket innebär att du kommer arbeta med att leda och utveckla såväl organisationen som medarbetarna i den, till att på bästa möjliga vis möta de nya förutsättningarna i staden.

Du kommer att rapportera till chefen för Intern service.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen eller annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du har tidigare chefserfarenhet för grupper större än ca 8 personer och med personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar. Du har goda kunskaper i svenska tal och skrift, och har du erfarenhet från att leda i en stor organisation/politiskt styrd organisation är det meriterande. Även kunskap om LoU, lagen om offentlig upphandling, chefs- eller ledarskapsutbildningar samt god kunskap inom lokalvård, certifierad enligt Insta800, är meriterande.

Vi tror att du – för att lyckas i ditt uppdrag – är en ledare som är modig i ditt beslutsfattande men att du också ser vinningen med att göra din personal delaktig i det arbete du bedriver. Intern service är en enhet som ständigt befinner sig i utveckling och förändring och det är viktigt att du som person är flexibel och intresserad av att arbeta i team med dina chefskollegor. Du ska ha en förmåga att se helhet och förstå att du inte bara arbetar för din egen verksamhets bästa utan för hela organisationen.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Kommuntjänster har drygt 600 anställda inom sex olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service för alla, hög tillgänglighet och professionellt bemötande.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Snarast möjligt efter överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

To apply for this job please visit malmo.se.


Job Notifications
Subscribe to receive notifications for the latest job vacancies.